Passie voor de sport

Sport Tillemans wil de sporter laten delen in hun passie voor de sport. Als geen ander weten zij wat er speelt in jouw sport. Het klantvriendelijke team kan je voorzien van het juiste advies, heeft vakkennis, biedt uitstekende service en zorgt ervoor dat je met de juiste materialen je sport zo goed mogelijk kunt uitoefenen.

   

Sport Tillemans blinkt uit in tennis, inclusief squash/badmintonmaar ook in  fitnessrunning en zwemsport.

   

 

De oplossing voor iedere voet

Wist je dat beide voeten samen een kwart van het totale skelet vormen? Elke voet is opgebouwd uit 28 botten, 16 gewrichten, 107 ligamenten en 27 spieren en heeft een afdruk die nergens anders ter wereld voorkomt. Onze voeten zijn de fundering waarop ons lichaam is gebouwd. Het totale lichaamsgewicht rust op enkele vierkante centimeters. De voeten hebben een stabiliserende, schokabsorberende en voortstuwende functie. Daarom is het essentieel om de balans van het lichaam te behouden. Vaak worden voeten beschreven als hol, medium of plat, maar er zijn veel meer combinaties van grootte, vorm en volume mogelijk. Juist dat is de gedachte achter het 3Feet Activ’ concept van Sidas.

De 3Feet Activ’ zolen zijn speciaal ontwikkeld voor snelle, bewegingsintensieve sporten, zoals hardlopen en trailrunning. De zolen zijn opgebouwd uit verschillende materialen die elk hun eigen functie hebben. Zo bestaat het gedeelte bij de voorvoet uit een licht, sterk ademend synthetisch materiaal met een geïntegreerde, elastische kunststof plaat onder het middelste deel voor extra veerkracht bij de afzet. De gedeeltes bij de middenvoet en de hiel worden gevormd door een voorgevormde, relatief stijve stabilisatieplaat, die de voet op een natuurlijke manier begeleidt tijdens de afwikkeling. Tot slot is het gebied onder de hiel voorzien van een dempingselement.

Verschillende soorten voeten
Volgens Sidas zijn er drie verschillende soorten voeten: voeten met een hoge voetboog (High), voeten met een medium voetboog (Mid) en voeten met een lage voetboog (Low). Voeten met een hoge voetboog hebben behoefte aan comfort, ondersteuning van de voetboog en een optimale verdeling van de druk. Voeten met een medium voetboog hebben, naast comfort, behoefte aan versteviging aan de achterkant van de voet en stabiliteit. Voeten met een lage voetboog hebben behoefte aan stabiliteit en ondersteuning van de voetboog.

Start tennis seizoen 2018

Binnenkort start de voorjaarscompetitie weer.  Bij ons start nu het nieuwe tennisseizoen 2018  met o.a. de nieuwste rackets van Babolat en Head, de tenniskleding van Sjeng Sports en Adidas Tennis  en tennisschoenen van K-Swiss.

De tenniskleding van SjengSports ziet er weer geweldig uit.  Dit is het kledingmerk van voormalig Nederlands proftennisser Sjeng Schalken. De sportieve kleding zorgt ervoor dat je in een stijlvolle en comfortabele outfit de baan kunt betreden. Ook de tennisbuiten schoenen van K-swiss zijn weer binnen. Kom snel kijken en wanneer je racket een nieuwe grip of bespanning nodig heeft, dan kun je rustig rondkijken en laten adviseren, en ondertussen is de grip en/of bespanning al vervangen.

 

 

 

 

To the gym….

Wat je doel ook is of welk schema je ook gebruikt, voor iedere training hebben wij de juiste trainingsmaterialen, zodat jij je compleet kunt focussen op je training. Welke fitnesskleding het best bij jou past hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Ben je bijvoorbeeld iemand die snel  zweet tijdens een workout? Kies dan voor ademende fitnesskleding. Hoe beter je uitrusting, hoe beter jij de uitdaging aankunt. Zoek je loopschoenen met anti-pronatie of neutrale hardloopschoenen? Bij ons kun je je loop laten analyseren en we geven een goed advies.

Prettige kerstdagen

en een gelukkig, gezond en sportief  2018 !

we zijn gesloten op de feestdagen:

–   maandag 25 December

–   dinsdag 26 December

–   maandag 1 Januari 2018

 

Get ready for wintersport!

Een skivakantie is het leukste wat er is, maar zorgen dat je materiaal op orde is kan een hele onderneming zijn. Hoe kies je de juiste skikleding, wat is de beste ski voor jou en hoe ga je goed beschermd de piste op? Bij ons  vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste wintersportuitrusting te kiezen .  Het onderhoud van skies en snowboards, slijpen en waxen, doen we zelf, maar ook niet onbelangrijk is het afstellen van de binding van de skies.

Voor meer informatie  van ons service aanbod en prijzen :kijk onder “Wintersportservice” op onze site. Gratis parkeren voor de deur.

 

POWER GIRL

Van Yoga, boksen tot kracht training. De moderne power girl sport in innovatieve outfits van hightech materialen. Door te sporten voel je je ontspannen en lichamelijk fit. Een bijkomend voordeel is dat veel sportkleding te zien is in de mode. Die hardloopbroek of yoga-outfit kun je dus ook buiten het sporten dragen als modestatement.

 

start to fitness

Of je nu gaat beginnen of al langer bezig bent, wat je doel ook is, voor iedere training hebben wij de juiste trainingsmaterialen voor dames en heren zoals fitness – en loopschoenen, sportsokken, een breed assortiment aan sportkleding zoals shirts , shorts en sportbeha’s. Fitnesskleding helpt je om je compleet te kunnen focussen op je training. Welke fitnesskleding het best bij jou past hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Ben je bijvoorbeeld iemand die snel en veel zweet tijdens een workout? Kies dan voor ademende fitnesskleding. Ben je bereid om er ver voor te gaan, dan verdien je het om je daar goed bij te voelen en er ook nog eens goed uit te zien.

BACK TO THE GYM